دانشنامه سنگ های ساختمانی

سنگ ساختمانی و موزاییک

تفاوت سنگ ساختمانی و موزاییک چیست؟

در ساختمان سازی متریال های بسیار متنوعی وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. انواع سنگ ساختمانی و انواع موزاییک از جمله ی این مصالح ساختمانی می باشند. با این تفاوت که سنگ ساختمانی یک متریالی است که قدمتی بیشتر از موزاییک دارد ولی همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و از فروش بیشتری هم نیز برخوردار می باشد.

اما با ورود موزاییک های طرح جدید، استفاده از این متریال بیشتر از قبل شده است. با این حال چه مواردی باعث می شود که طراحان و معماران سنگ ساختمانی یا موزاییک را انتخاب کنند؟ کاربرد هریک چیست؟ و به طور کلی تفاوت این دو مصالح ساختمانی درچیست؟

معرفی موزاییک

موزاییک یکی از انواع مصالح ساختمان سازی است که برخلاف سنگ ساختمانی طبیعی نیست و از متریال های دیگر به وجود می آید. موزاییک در اصل بر پایه بتن است، بتنی که بسیار متراکم است و از استحکام بالایی برخوردار می باشد.

هم‌چنین مواد دیگری مانند آب، پودر سنگ، سنگ ریزه، ماسه بادی، شن و ماسه، دانه‌های شن، … . موزاییک‌ها از طریق دو روش معروف به وجود می‌آیند.

  1. روش پرسی: در این روش مواد اولیه تحت پرس و فشار زیاد قرار می‌گیرند و بر روی هم محکم می ‌شوند.
  2. روش لرزشی: در این روش تنها از طریق لرزش و بدون هیچ فشار و پرسی، موزاییک ‌ها در قالب صاف می ‌شوند.

از تفاوت های دیگر موزاییک و سنگ ساختمانی در نوع و میزان کاربردشان می باشد. موزاییک تنها کاربردی که دارد برای کفپوش است. کفپوش ساختمان های مسکونی ( به جز کفپوش فضای داخلی)، پارک و فضاهای سبز شهری، ساختمان های تجاری، اداری، معابر، … .

موزاییک سیمانی، سنگ‌ دار، شیار دار، پلاکی.، شسته از رایج ترین موزاییک ها در بازار هستند. همچنین ویژگی های کلی که این عنصر دارد عبارتند از: قیمت مناسب، استحکام بالا، سرعت اجرای بالا، مقاومت در برابر فرسایش، مقاومت در برابر عوامل محیطی، وزن بالا، جذب رطوبت بالا، ترد بودن موزاییک.

سنگ ساختمانی

سنگ ساختمانی چیست

سنگ طبیعی به مواد جامدی از پوسته زمین می گویند که یک یا چند کانی در زمان طولانی با یکدیگر پیوند تشکیل داده اند. این پیوند می تواند بصورت رسوبی، دگرگون، آذرین باشد. همینطور از مهمترین و اصلی ترین مصالحی که در ساختمان سازی به فراوانی از آن استفاده می شود انواع سنگ طبیعی است.

هرچند که سنگهای طبیعی معمولا به 3 دسته بزرگِ سنگ مرمریت، سنگ تراورتن و سنگ گرانیت تقسیم می شوند؛ اما به طور کلی بیش از هزاران نوع سنگ طبیعی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.

سنگهای طبیعی بسیار متراکم و سنگین هستند و برای ساخت‌ و ساز تعریف ‌شدند. این سنگها‌ پس از استخراج از معدن، با توجه به مشخصات و نوع کاربردی که دارند فراوری می شوند و در ابعاد مختلف برش می خوردند. دلیلی که استفاده از این ماده را فراوان کرده است، مزایای بیشماری است که دارند.

ویژگی های سنگ ساختمانی

از جمله ویژگی های سنگ ساختمانی می توان به دوام و مقاومت بسیار بالا، جلا پذیری مطلوب، مقاومت سایشی و ضربه ای بالا، قابلیت برش و صیقل خوردن، قابلیت شستشو، ثبات رنگ، مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، مقاومت کششی و خمشی مناسب، غیر قابل نفوذ بودن، مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی، پایداری در برابر مواد اسیدی و قلیایی اشاره نمود.

هرچند که همه سنگهای طبیعی تمام این ویژگی ها را ندارند، اما برخی از این ویژگی ها در تمام آنها ثابت است. و به واسطه این مشخصات کاربرد سنگهای طبیعی بسیار زیاد می باشد. کاربرد هایی از داخل خانه تا فضای بیرونی، انواع سنگ نما، مکان های عمومی و پرتردد، برای ساخت مصنوعات کاربردی و تزیینی، سنگ کف و راه پله، دیوار و شالوده، … .

همچنین تنوع طرح، رنگ و قیمت سنگها بسیار زیاد است که با هر سلیقه و بودجه ای می توان آنها را خریداری کرد. یکی از بهترین برندها برای خرید با بیش از یک دهه تجربه در این صنعت مجموعه ملت سنگ می باشد.

سوالات متداول

ماسه سنگ چیست؟

ماسه سنگ حاصل تجمع ماسه ها در کف جویبارها می باشد  می توان در کف پوش، دیوار پوش، پوشش سقف، بالکن ها و استخر ها از آن استفاده کرد.

بهترین سنگ برای کفپوش چه سنگیه؟

سنگی است که در معرض سایش و ضربه مقاوم باشد، تخلخل کمی داشته باشد، در اثر شستشو با مواد شوینده و ریختن مواد اسیدی یا بازی روی آن نفوذناپذیر بوده و آسیب نبیند.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.