وقتی صحبت از ساختمانی سازی و استفاده از سنگ ساختمانی باشد، محال است اسمی از سنگ مرمریت برده نشود. سنگ مرمریت جز سنگهای پراستفاده و پرطرفدار در بین سنگهای ساختمانی طبیعی در کل دنیا می باشد. با ما همراه باشید تا درباره این سنگ بیشتر بدانید.
سنگ مرمریت چیست؟
مرمریت در حقیقت یک سنگ آهکی رسوبی می باشد که با سنگ مرمر تفاوت دارد. سنگ مرمریت از کربنات کلسیم، کلسیت، دولومیت و کریستال تشکیل شده است که به سه دسته سنگ کریستال، ابری و چینی تقسیم بندی می شود. این سنگ طبیعی ساختمانی دارای کانی هایی است که باعث شده سنگهای مرمریت از تنوع رنگ زیادی برخوردار شوند.
این کانی ها عبارت اند از:
- کلریت یا سیلیکات ها که رنگ سبز را به وجود می آورند.
- کربن ها که طیف رنگی خاکستری یعنی سفید تا مشکی را تشکیل می دهند.
- هموتیت یا کربنات منگنز که باعث تشکیل رنگ قرمز می شوند.
- و لیمونیت که رنگ زرد و کرم را پدید می آورد.
اما رنگ اصلی مرمریت یعنی سنگی که ناخالصی نداشته باشد، به رنگ سفید است که خیلی درخشان هم می باشد. به همین دلیل است که در بازار سنگ، قیمت سنگ مرمریت بسته به طرح و رنگ های مختلف متفاوت می باشد اما نوع سفید آن کمی گرانتر است.
یکی از دلایلی که طراحان فضای داخلی از سنگهای مرمریت بیشتر از سایر سنگهای ساختمانی استفاده می کنند، همین موضوع است. سنگ مرمریت به دلیل تنوع رنگ فراوانی که دارد با همه ی سبک های دکوراسیون داخلی و همچنین متریال های دیگر ساختمان سازی به راحتی هماهنگ می شود.
ویژگی های سنگ مرمریت
از آنجایی که سنگ مرمریت یک سنگ آهکی می باشد پس نباید از این سنگ، انتظار مقاومت بالا در حد سنگ تراورتن و گرانیت را داشت. سنگ مرمریت جز سنگ های نرم به حساب می آید که در معدن و در کارخانه با اره های نرم بُر برش می خورد.
اما نرم بودن سنگ به این معنا نیست که به راحتی ترک برداشته و خرد می شود. در عملیات فراوری این سنگ، از چسب و رزین یا اپوکسی در پشت سنگ استفاده می کنند تا مقاومت آن را افزایش دهند.
دیگر ویژگی های این سنگهای آهکی این است که خلل و فرج ندارد، به همین دلیل برای استفاده در ارتفاعات توصیه نمی شود.
کاربرد سنگ مرمریت
بیشترین کاربرد سنگ مرمریت این است که به عنوان کف پوش و پله های داخلی ساختمان استفاده می شود. اما امروزه از این سنگ به صورت سنگ اسلب برای تزیین دیوار و کف، برای کابینت و کانتر آشپزخانه، روشویی سرویس بهداشتی، … استفاده می شود.
از سنگهای مرمریت تیره مانند مرمریت مشکی نجف آباد، مرمریت کارنیکو، مرمریت مشکی طلایی، … در ابعاد اسلب برای لابی هتل ها و ساختمان های لوکس استفاده می کنند، زیرا زیبایی فضا را دو برابر می کنند.
به دلیل اینکه سنگ مرمریت یک سنگ آهکی می باشد، برخی از آنها در برابر جذب و نفوذ آب مقاومت کمتری دارند، پس در زمان خرید سنگ مرمریت به این نکته توجه کنید.
بهترین سنگ مرمریت
تنوع سنگ ساختمانی مرمریت به حدی زیاد است که نمیتوان تعدادی از آنها را به عنوان بهترینِ این خانواده نام برد. بنابراین ما به پر استفاده ترین نوع آنها اشاره می کنیم.
سنگ مرمریت خوی، مرمریت دهبید، مرمریت لاشتر، مرمریت پرشین سیلک، مرمریت چهرک، مرمریت صلصالی، مرمریت خوبسنگان،مرمریت آباده، مرمریت پارادایس، مرمریت پرطاووسی، مرمریت هرسین، مرمریت سیسیلی، مرمریت مهکام، مرمریت بیرجند، مرمریت رامشه، مرمریت شهرکرد، …
درضمن شما در هر ساعت از شبانه روز با مراجعه به سایت ملت سنگ می توانید به صورت اینترنتی اقدام به خرید سنگ ساختمانی مورد نظر خود کنند.
سوالات متداول
خیر. سنگ مرمر این ویژگی را دارد؟
استان های لرستان، مرکزی و یزد به ترتیب بیشترین معدن سنگ مرمریت را دارند.
سنگ مرمیت بر اساس کیفیت و آنالیز سنگ، رنگ و طرح، قطر و ابعاد سنگ، سورت دقیق سنگ، نوع فرآوری سنگ (stone) قیمت گذاری می شود.
-
سنگ مرمریت رویال شهرکرد۰تومان
-
سنگ مرمریت اداوی صورتی۰تومان
-
سنگ مرمریت سبز نایین۰تومان
-
سنگ مرمریت مشکی نجف آباد۰تومان
-
سنگ مرمریت آباده۰تومان