دانشنامه سنگ های ساختمانی

اسکوپ سنگ نما چیست

اسکوپ کردن سنگ نما و روش های انجام دادن آن

در مقالات قبل به این موضوع اشاره کردیم که بهترین متریال برای استفاده در نمای خارجی ساختمان، استفاده از سنگ نما می باشد. زیرا بر کسی پوشیده نیست که سنگ ساختمانی به دلیل داشتن ویژگی های منحصربه فرد، به مصالح ساختمانی بی رقیب برای نمای خارجی تبدیل شده است.

اما بعضی از سنگهای نما بعد از مدتی از کار جدا می شوند. این سنگ های ساختمانی سطح بسیار صاف و صیقلی دارند، و در برابر نفوذ آب مقاوم هستند، به همین دلیل به ملات به خوبی نمی چسبد. از این رو خطر افتادن سنگ نما بر روی عابران افزایش می باید. برای جلوگیری از این کار سنگ ساختمانی طبیعی را اسکوپ می کنند.

اسکوپ کردن سنگ نما چیست

بعضی از سنگهای ساختمانی مانند تراورتن دارای تخلخل می باشند. خلل و فرج سوراخ هایی در پشت سنگ هستند که باعث  می شوند ملات به داخل سنگ نفوذ کند. اما در مقابل سنگ هایی مانند سنگ گرانیت هیچگونه تخلخلی در سطح خود ندارند. پس بعد از مدت زمانی در اثر زلزله، نفوذ آب باران، … از کار جدا می شوند.

برای حل این مشکل از اسکوپ کردن سنگ نما استفاده می کنند. اسکوپ کردن سنگ ساختمانی به این معنا می باشد که سنگ را به وسیله ابزار مخصوص به نمای ساختمان می چسبانند. در واقع اسکوپ کردن سنگ، بی نقص ترین روش برای محکم کاری نمای سنگی و جلوگیری از سقوط آنها می باشد.

روش مهار سنگ نما

اسکوپ کردن سنگ ساختمانی نما بدون ایجاد آسیب به نمای ساختمان، به چند روش مختلف انجام می شود که در زیر به آنها اشاره کرده ایم.

اسکوپ سنگ نما به روش سیم مفتول

اسکوپ سنگ نما به روش سیم مفتول

در این روش در سطح پشت سنگ شیارهایی به عمق 2 میلی متر ایجاد می کنند. سپس سیم مفتولی از جنس گالوانیزه را به صورت ضربدری از این دو شیار عبور می دهند. به این ترتیب سنگ ساختمانی به کمک سیم فلزی گالوانیزه به ملات به خوبی می چسبد.

اسکوپ سنگ نما به روش لقمه گذاری

این روش یکی از رایج ترین روش های محکم کردن سنگ طبیعی به نمای خارجی می باشد. در روش لقمه گذاری، پشت سنگ را برش می دهند. سپس قسمت لچک طور لقمه فلزی را در قسمتی که برش زده اند به وسیله چسب سنگ متصل می کنند. بعد از این کار دوغاب ماسه و سیمان را به پشت سنگ طبیعی ریخته و سنگ ساختمانی را به نمای خارجی می چسبانند.

مهار کردن سنگ نما

اسکوپ سنگ نما به روش دو پایه و سه پایه

در این روش معماران از یک قطعه استیل که دارای دو پایه یا دو بالچه می باشد، کمک می گیرند. دو پایه ی این قطعه را به وسیله چسب سنگ یا چسب 321 به پشت سنگ می چسبانند. و سپس دوغاب ماسه و سیمان را به آن اضافه می کنند.

روش سه پایه همان روش دوپایه است که قطعه استیل دارای سه پایه می باشد. اما قبل از چسبادن پایه ها، بر روی سنگ (stone)، برش ایجاد می کنند و پایه سومی را در محل برش می چسبانند.

اسکوپ سنگ نما به روش پروانه ای و Z

این روش به خاطر ظاهر اسکوپ آن که به شکل پروانه است، به این نام شناخته می شود. این روش هم مانند روش های پیشین می باشد با این تفاوت که شیار ایجاد شده در پشت سنگ باید زاویه 45 درجه داشته باشد.

اسکوپ Z هم، اسکوپی به شکل حرف Z لاتین است. برای نصب این اسکوپ هم به شیار بدون زاویه خاص، چسب سنگ و دوغاب ماسه و سیمان احتیاج است.

اسکوپ پروانه ای سنگ نما

 اسکوپ سنگ نما به روش پیچ و رولپلاک

روش پیچ و رولپلاک برای زمانی استفاده می شود که سنگ نما نصب شده و مدتی از نصب آن می گذرد. در این روش سنگ نما را با دریل سوراخ کرده و سنگ را با پیچ و رولپلاک محکم می کنند.

در این اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که شیارهایی که بر سطح پشت سنگ ایجاد می کنند به وسیله دستگاه هایی مانند فرز بُر یا شیار زن اسکوپ انجام می شود.

قیمت اسکوپ سنگ نما

قیمت اسکوپ سنگ نما به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال نوع سنگ ساختمانی، نوع روش اسکوپ کردن، مساحتی نمای ساختمان، … . شما می توانید با کارشناسان ملت سنگ تماس گرفته تا هم قیمت انواع سنگ ساختمان برای نما و هم برای اسکوپ کردن سنگ اطلاع پیدا کنید.

سوالات متداول

برای همه سنگ های ساختمانی می توان از اسکوپ استفاده کرد؟

بله برای همه سنگهای ساختمانی میشه از اسک.پ استفاده کرد

برای برج ها و ساختمان های چندین طبقه هم از اسکوپ استفاده می کنند؟؟

بله 100 درصد

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.