دانشنامه سنگ های ساختمانی

کاربرد سنگ ساختمانی با مصالح دیگر

در طراحی ساختمان، سنگ ساختمانی را به چه مصالحی می توان ترکیب کرد؟

در قرن معاصر و به ویژه در چند سال اخیر، نمای داخلی و خارجی ساختمان ها بسیار مهم شده است. همچنین با به وجود آمدن سبک های جدید معماری، استفاده از یک مصالح ساختمانی در نما مانند سنگ ساختمانی رو به افول است.

زیرا با پیشرفت تکنولوژی و ساخت مواد و متریال های جدید، طراحان و معماران ترجیح می دهند از چندین متریال در کنار یکدیگر استفاده کنند. با این کار زیبایی ساختمان چندین برابر می شود.

البته ساخت ساختمان هایی با یک متریال مانند ساختمان هایی با نمای رومی، یا استفاده صرف از آجر در نما، … هم بنا به درخواست صاحب ملک انجام میگرید.

اما اینطور نماها معمولا هزینه های بیشتری در پی خواهند داشت. علی الخصوص در نماهایی که تماما از سنگ ساختمانی استفاده می شود.

استفاده از چندین مصالح در کنار هم، دست طراحان را در طراحی باز تر می کند. ساختمان هایی که به روش مدرن ساخته می شوند از این دست ساختمان ها می باشند.

از مزایای این روش این است که هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی کاربرد دارد. همچنین همه مصالحی ساختمانی را می توان باهم استفاده کرد. این مصالح شامل: سنگ ساختمانی، چوب، شیشه، بتن، کاشی، سرامیک، … می باشند.

ما در این مقاله به بررسی 3 نمونه از پرمصرف ترین مصالح در صنعت ساختمانی می پردازیم. متریال های انواع سنگ نما، چوب و شیشه.

سنگ نمای ساختمان

انواع سنگ ساختمانی

سنگ ساختمانی یار جدا نشدنیه ساختمان سازی می باشد. اگر دقت کرده باشید در همه ساختمان ها اعم از مسکونی، تجاری، اداری، … از سنگ طبیعی استفاده شده است. هرچند به میزان خیلی کم.

این حجم از مصرف به سه دلیل اتفاق می افتد.

  • سنگ نما در مقایسه با مترال های دیگر مقاومت بالایی داشته و دارای طول عمر زیادی می باشد.
  • سنگهای طبیعی دارای زیبایی طبیعی و بسیار زیبا هستند.
  • و در تمام قسمت های ساختمان کاربرد دارد.

اما شاید قیمت سنگ نما باعث شود، افراد از خرید این متریال خودداری کنند. ولی باید این نکته را هم درنظر داشته باشید که یکبار برای همیشه هزینه می کنید. زیرا سنگ طبیعی در طولانی مدت نیاز به ترمیم یا نصب مجدد ندارد.

یقینا به دلیل اینکه سنگ های ساختمانی طبیعی در شرایط متفاوتی تشکیل می شوند، ویژگی های متفاوتی هم دارند. درنتیجه برخی از سنگ ها دارای مقاومت بیشتری هستند و برخی دارای مقاومت کمتری.

بنابراین در زمان خرید سنگ ساختمانی باید به این نکته توجه کرد که سنگ را برای چه قسمتی خریداری می کنید. در نمای خارجی یا داخلی، برای کف، دیوار، پله، آشپزخانه، لابی، سرویس بهداشتی، … .

خصوصیت عالیه دیگر سنگ ساختمانی این است که به دلیل بافت محکم، زیبا و متنوعی (از لحاظ رنگ و طرح) که دارد به راحتی با مواد دیگر ترکیب می شود.

ترکیب چوب و سنگ طبیعی از رایج ترین ترکیب مصالحی است که طراحان مورد استفاده قرار می دهند.

نمای سنگ و چوب

چوب

دومین عنصرطبیعی که در ساختمان سازی زیاد استفاده می شود، چوب است. شاید هیچ مصالحی مانند چوب حس بودن در طبیعت را القا نکند. زیرا چوب ما را به طور ناخودآگاه به یاد طبیعت و جنگل می اندازد.

افزون بر این چوب دارای طرح و نقش های گوناگون می باشد. و با پوشش دادن سطح چوب با مواد مخصوص، سطح چوب هم براق و صیقلی می شود و هم مقاومت آن افزایش پیدا می کند.

چوب هم مانند سنگ ساختمانی جز موادی است که در سفت کاری و نازک کاری ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. درنتیجه هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی کاربرد دارد.

پرمصرف ترین چوب ها عبارتند از: بلوط، راش، کاج، چوب گیلاس، گردو، افرا، ماهون و  صنوبر. عایق‌بندی استثنایی و حفظ انرژی یکی از مزایا چوب در ساختمان ‌سازی است.

ویژگی بسیار خوب دیگر چوب این است که در ساخت لوازم خانه کاربرد فراوان دارد. به طور مثال آشپزخانه ای با سنگ کف مرمریت و دیوارهای سنگی که درآن از کابینت ها و ابزارهای چوبی استفاده شده است.

چوب قیمت کمتری در مقایسه با سنگ ساختمانی دارد، اما مقاومت سنگ ساختمانی را ندارد. با این حال همانطور که گفتیم استفاده از چوب و سنگ در کنار هم یکی از زیباترین و شیک ترین ترکیب ها می باشد.

نصب سنگ و شیشه

شیشه

 شیشه یک ماده مصنوعی ای می باشد که توسط انسان ساخته می شود. در گذشته استفاده از شیشه در ساختمان سازی متدا.ا نبود. زیرا شیشه ساختار شکننده ای دارد.

اما با پیشرفت علم و تکنولوژی شیشه هایی وارد بازار شد که مقاومت زیادی داشتند. برخی از شیشه ها از لحاظ مقاومت دست کمی از سنگ ساختمانی ندارند.

ویژگی منحصربه فرد شیشه این است که می تواند نور را به راحتی از خود عبور دهد، حتی شیشه های مات. این دو ویژگی باعث شد که طراحان و معماران از شیشه بیش از پیش استفاده کنند.

به همین دلیل امروزه، بیشتر، ساختمانی هایی را می بینیم که در ساخت آنها از شیشه بسیار استفاده کرده اند. با آمدن شیشه های دوجداره که عایق حراراتی و صوتی عالی ای هستند، استفاده از شیشه بیشتر هم شد.

  به صورت کلی شیشه های ساختمانی به دسته های زیر تقسیم می شوند.

  • شیشه تخت
  • شیشه سکوریت
  • شیشه خم
  • شیشه لمینت یا ضد گلوله یا ایمنی
  • شیشه دو جداره

شیشه را می توان در کف، دیوار پله، سقف، نرده و ساخت لوازم دکوراتیو به کار برد. ترکیب شیشه هم با سنگ ساختمانی و هم با شیشه بسیار جذاب است. گویی سنت و مدرنیته را در کنار هم قرار گرفته اند.

نمایشگاه ملت سنگ انواع سنگ ساختمانی را با بهترین کیفیت به بازار سنگ عرضه کرده است. شما با مراجعه به وبسایت این شرکت یا حضور در فروشگاه، می توانید سنگی که به راحتی با چوب یا شیشه هماهنگ می شود را خریداری کنید.

سوالات متداول

شیشه در برابر حرارت هم مقاومه؟

بله. شیشه در برابر مواد شیمیایی، حرارت و تغییرات سریع آن بسیار مقاوم است.

سنگهای ساختمانی ای که دچار لکه های ماندگار شده اند را باید تعویض کرد؟

خیر. ویژگی مثبت سنگ ساختمانی این است که نیاز به ترمیم ندارد. برای از بین بردن لکه های ایجاد شده بر روی سنگ، باید سنگ را سنگسابی کرد. با این سطح سنگ ساختمانی دوباره صیقلی و تمیز می شود.

برای سرویس بهداشتی که آبریز زیاد دارد باید از نوع سنگ ساختمانی استفاده کرد؟

سنگ هایی مانند گرانیت، تراورتن، نوع خواصی مرمریت.

ویژگی نمای مدرن ساختمان ها، استفاده از چند متریال با هم است. علاوه بر این می توان با نمای مدرن در نمای خارجی فضای سبز هم ایجاد کرد.

کاملا درسته. از ویژگی بارز نمای مدرن، استفاده از خطوط عمودی و افقی منظم و همینطور پرهیز از تجمل گرایی است. یعنی نمای ساختمان ها در مقایسه با گذشته ساده تر (Simple) شده اند.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.