در زمان خرید سنگ ساختمانی و با مراجعه به بازار سنگ، یک نوع سنگ توجه شما را بیشتر از مابقی سنگها جلب می کند. آن سنگ سنگ مرمریت است.
علاوه بر بازار سنگ، وقتی به ساختمان و خانه های باشکوه و مجلل وارد می شوید، فراوانی استفاده از سنگ مرمریت شما را شگفت زده می کند.
پس این قبیل سوالات برایتان پیش می آید که سنگ مرمریت چه ویژگی هایی دارد که انقدر محبوب است؟ یا دلیل فراوانی سنگ مرمریت این است که در تمام قسمت های ساختمان می توان از آن استفاده کرد؟ یا چه عواملی باعث به وجود آمدن این حجم از تنوع طرح و رنگ در سنگهای مرمریت شده اند؟
در این مقاله به بررسی سنگ مرمریت و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی می پردازیم. لطفا به مطالعه مقاله ادامه دهید.
سنگ مرمریت
سنگ مرمریت از جمله سنگهای ساختمانی طبیعی بوده و پوسته زمین غنی از معادن این سنگ می باشد. پس سنگ مرمریت از پرفروش ترین سنگهای صادراتی در دنیا به حساب می آید.
سنگ مرمریت از دگرگونی و تبلور کانیِ کلسیت، موجود در آهکِ خاک به وجود می آید. بنابراین سنگ ساختمانی مرمریت یک سنگ آهکی دگرگون شده است.
سنگهای مرمریت سفید و زمینه روشن تنها دارای کانی کلسیت می باشند. به همین دلیل دارای رنگی یکدست، بسیار زیبا و درخشان هستند.
اما همیشه هم اینطور نیست. در زمان تشکیل سنگ مرمریت ممکن است افزون بر کانی کلسیت، کانی های دیگری هم در سنگ به وجود بیایند. کانی هایی مانند کلریت، سیلیکات، میکا، اکسید آهن، گرافیت، هموتیت، لیمونیت، … .
هر کدام از این کانی های باعث به وجود آمد رنگهای خاکستری، مشکی، قهوه ای، سبز، قرمز، زرد، آبی، … در سنگهای مرمریت می باشند. هرچقدر میزان این کانی ها بیشتر باشند، رنگ زمینه ی سنگ بیشتر و پررنگ تر می شود.
سنگهای ساختمانی مرمریت را بر اساس دو ویژگی دسته بندی می کنند. یک دسته بندی بر اساس نوعِ سنگ صورت می گیرید. این دسته بندی شامل موارد زیر است.
- سنگ مرمریت کریستال
- سنگ مرمریت ابری
- سنگ مرمریت چینی
و دسته بندی دیگر بر اساس مکان قرار داشتنِ معدنِ سنگ انجام می شود. مانند:
- مرمریت خوی
- مرمریت خور
- مرمریت دهبید
- مرمریت هرسین
- مرمریت آباده
- مرمریت نجف آباد
- مرمریت تکاب
- …
کاربرد سنگ مرمریت بر اساس ویژگی های آن
سنگ ساختمانی ای که فقط در نمای داخلی ساختمان کاربرد دارد، سنگ مرمریت است. زیرا همانطور که در بالا اشاره کردیم، سنگ مرمریت یک سنگ آهکی می باشد. درنتیجه مقاومت بالایی در برابر عوامل تخریب زا، مانند تابش نور خورشید، تغییرات جوی، … ندارد.
بیشترین کاربرد سنگ مرمریت برای سنگ کف ساختمان ها می باشد. به ویژه برای کفپوش لابی، پذیرایی و اتاق ها. ولیکن همانطور که امروزه در خانه های مدرن مشاهده می کنیم، سنگ مرمریت کاربردهای فراوان دیگری دارد.
اما انتخاب سنگ مرمریت بستگی به مکانی دارد که سنگ در آنجا نصب می شود. زیرا برخی از سنگهای مرمریت در برابر ضربه، خش، مواد شیمیایی، نفوذ آب، … مقاوم نیستند.
بنابراین نباید از این نوع از سنگهای مرمریت در مکان هایی مانند سرویس بهداشتی یا آشپزخانه استفاده کرد. اما خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استخراج سنگهای مرمریت با ویژگی های متفاوت باعث شده این مشکل از بین برود.
با این کار هم تنوع سنگهای مرمریت افزایش یافته و هم در زمان فراوری سنگ مرمریت از موادی استفاده می کنند که مقاومت سنگ را افزایش می دهد. موادی مانند رزین و اپوکسی.
ولی به طور کلی از سنگ مرمریت می توان در کفپوش، پله و راه پله، کانتر (جزیره)، کابینت و دیوار های آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام، دیوار های داخلی، قاب آسانسور، ساخت مصنوعات سنگی مانند ستون، مجسمه، نیمکت، لوح های سنگی تزیینی، … استفاده کرد.
قیمت سنگ مرمریت
قیمت سنگ مرمریت به عوامل متعددی بستگی داشته و نمی توان برای آن قیمت واحدی بیان کرد. فاکتور هایی مانند ابعاد سنگ، ضخامت سنگ، نوع فراوری سنگ، نوع درجه های کیفی، نوع رنگ زمینه، یکدست بودن یا نبودن رنگ زمینه، مکان قرار داشتن سنگ، … بر روی قیمت نهایی سنگ تاتیر گذار هستند.
موارد دیگری که بر روی قیمت سنگ مرمریت تاثیر می گذارند، صیقل پذیری عالی و مقاومت بالای سنگ در برابر حرارت و آتش می باشد.
در بین سنگهای ساختمانی، سنگ مرمریت در مقایسه با سنگهای دیگر بیشترین قابلیت ساب پذیری را دارد. به همیت دلیل است که سنگهای مرمریت پس از ساب خوردن، نمای بسیار زیبا، چشم نواز، شیک و باشکوه به فضا می دهند.
همین موضوع در بعضی از موارد باعث گرانتر شدن سنگ مرمریت می شود. اما برای اطلاع از قیمت به روز سنگ مرمریت می توانید از طریق وبسایت ملت سنگ با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده، یا در نمایشگاه و فروشگاه این مجموعه حضور پیدا کنید.
سوالات متداول
خیر. این فکر به اشتباه در بین عموم مردم جا افتاده است. سنگ مرمر یک سنگ آهکی رسوبی می باشد و سنگ مرمریت، یک سنگ آهکی دگرگون.
افراد عادی خیر، اما کارشناسان سنگ ساختمانی بله. یک تمایز بین سنگهای مرمر و مرمریت این است که سنگهای مرمر توانایی عبور نور از خود را دارند.
سنگ تراورتن. اما سنگ مرمریت نسبت به سنگ تراورتن مقاومت فشاری بیشتری دارد.
در طولانی مدت بله. یکی از دلایلی که معماران و طراحان از سنگ مرمریت در نمای خارجی ساختمان (Building) استفاده نمی کنند، همین مورد می باشد.
-
سنگ مرمریت جوشقان ممتاز۰تومان
-
سنگ مرمریت صلصالی۰تومان
-
سنگ مرمریت کریستال۰تومان
-
سنگ مرمریت مشکی محلات۰تومان
-
سنگ مرمریت اداوی کرم۰تومان
-
سنگ مرمریت امواج آباده۰تومان